Veleposlaništvo RS Washington /Konzularne informacije /Potovanja v ZDA /

Pred potovanjem

Prijava potovanja

Zaradi lažje, hitrejše in učinkovitejše konzularne pomoči, ki jo nudimo slovenskim državljanom, ki potujejo oz. se trenutno nahajajo v ZDA, vam svetujemo, da še pred odhodom Veleposlaništvu RS v Washingtonu ali Ministrstvu za zunanje zadeve RS sporočite svoj načrt potovanja. 

Informacije lahko posredujete veleposlaništvu ali ministrstvu na obrazcu, ki je dostopen tukaj. Prijava potovanja ni obvezna, izpolnitev obrazca je prostovoljna. 

Navedeni podatki se bodo uporabili izključno za namene, navedene  v 29a. členu Zakona o zunanjih zadevah in bodo po koncu vašega potovanja v tujini uničeni.

ESTA

Pred potovanjem v ZDA se morate registrirati v elektronski sistem za avtorizacijo potovanja (ESTA). V kolikor odobritve ne boste prejeli, morate na Veleposlaništvu ZDA zaprositi za vizum. Več informacij najdete v zavihku "ESTA - avtorizacija potovanj".  

Covid-19

Omejitve pri potovanju v ZDA najdete v zavihku "Covid-19".

Vozniško dovoljenje

V kolikor želite voziti v ZDA, priporočamo, da si pridobite mednarodno vozniško dovoljenje na podlagi Ženevske konvencije. Več informacij najdete v zavihku "Vožnja v ZDA". 


Varnostna opozorila

Splošne informacije najdete v zavihku "Naravne nesreče".

Svetujemo, da redno spremljate opozorila na spletni strani Ministrstva za zunanje zadeve Republike Slovenije:

https://www.gov.si/zbirke/drzave/zdruzene-drzave-amerike/