Veleposlaništvo RS Washington /Konzularne informacije /Potovanja v ZDA /V primeru naravnih nesreč /

Rdeči Križ Amerike

V primeru naravnih nesreč svetujemo vsem, ki potujejo po ZDA ali pa tukaj živijo, da uporabijo spletno stran Rdečega križa Amerike, ki omogoča posameznikom in njihovim družinam lažje obveščanje o morebitni dislociranosti v primeru evakuacij.

1. Na telefonski številki 1-866-438-4636 lahko poiščete najbližje zavetišče Rdečega križa kot tudi lokacije s hrano.

2. www.redcross.org ponuja prav tako informacije o nabljižjih zavetiščih, tam pa se lahko prijavite tudi v bazo podatkov Safe and Well.

3. Internetna stran Safe and Well, dostopna na www.safeandwell.org je spletna stran, kjer se lahko posamezniki v primeru naravnih nesreč registrirajo in kjer jih lahko družine in prijatelji poiščejo in se prepričajo o njihovi dobrobiti. Spletna stran ne izdaja točnega kraja posameznika oz. konkretnega zavetišča, kjer se nahaja. Ponuja le toliko informacij, da zagotovijo najbližje, da je posameznik izven nevarnosti.

4. Rdeči križ nudi tudi program imenovan Emergency Welfare Information Request, preko katerega lahko družin obvestijo lokalno izpostavo Rdečega križa na prizadetem kraju, da določen posameznik, ki se nahaja tam, potrebuje izredno medicinsko pomoč, kot na primer kisik, je nepokreten, itd. V tem primeru kontaktirajte najprej izpostavo Rdečega križa v Sloveniji.