Veleposlaništvo RS Washington /Gospodarske zadeve /Poslovno okolje /

Poslovno okolje

Gre za ogromen, 300 milijonski trg, zato se je smiselno osredotočiti na eno ali nekaj zveznih držav. Podjetjem priporočamo obisk ali nastop na specializiranih sejmih, ki so dobra priložnost za navezovanje stikov in seznanjanje z ameriškimi poslovnimi običaji. Poslovno okolje je izredno konkurenčno, potrebna je vztrajnost in odločnost pri komuniciranju, pomembna je hitra odzivnost.

 

Predvsem na trgu potrošniških dobrin je konkurenca izredno zahtevna zaradi poplave na Kitajskem proizvedenih izdelkov in neugodnega menjalnega tečaja evra proti dolarju. Trg zahteva velike količine.

 

Poslovno okolje Združenih držav je podrobnejše predstavljeno na straneh Izvoznega okna www.izvoznookno.si/Dokumenti/Podatki_o_drzavah/ZDA/Predstavitev_drzave_1241.aspx

 

Opozorilo

Na veleposlaništvu opažamo povečano število podjetij in fizičnih oseb, ki jim ameriški poslovni partnerji niso izplačali opravljenih storitev ali dobavili plačanega blaga. Pred sklenitvijo posla priporočamo preveritev bonitete poslovne stranke in uporabo zavarovanih oblik plačila. Če gre za nove in nepreverjene stranke, odsvetujemo plačilo avansa. Podobno velja za internetne nakupe.