Veleposlaništvo RS Washington /Gospodarske zadeve /

Pozdravljeni,

na spletnih straneh veleposlaništva, namenjenih gospodarskim vprašanjem. ZDA so za Republiko Slovenijo izjemno pomemben gospodarski partner in zaveznik.  Gospodarskemu sodelovanju na veleposlaništvu v Washingtonu zato namenjamo veliko pozornosti in je tudi na samem vrhu prednostnih nalog veleposlaništva.

Gospodarski oddelek zagotavlja koristne podatke o gospodarskem položaju in trendih v ZDA, nudi brezplačne svetovalne storitve slovenskim podjetjem, ki želijo poslovati na ameriškem trgu. Pri tem nam pomagajo naši partnerji in sicer Konzulat Republike Slovenije v Clevelandu, Slovensko – ameriško poslovno združenje, mreža slovenskih častnih konzulov v ZDA in drugi slovenski in ameriški partnerji.

Pomemben del našega dela obsega tudi promocija in privabljanje ameriških naložb v Slovenijo, kar delamo skupaj z agencijo Spirit. Skupaj z STO (Slovensko turistično organizacijo) sodelujemo pri izvedbi programov za ameriške turiste. S posameznimi slovenskimi podjetji pa organiziramo posamezne promocijske aktivnosti in sejemske obiske.

Hkrati so vrata gospodarskega oddelka odprta tudi za ameriška podjetja, ki iščejo poslovne priložnosti za uvoz iz Slovenije ali za naložbe v Sloveniji. Kot del veleposlaništva, pristojnega za odnose z Združenimi mehiškimi državami, podobne storitve nudimo tudi ko gre za krepitev slovensko-mehiških gospodarskih odnosov.

Vljudno vabljeni k pregledu nekaj osnovnih informacij zbranih na teh straneh. Če vas zanimajo dodatne informacije ali konkretne oblike sodelovanja, bomo veseli vašega klica ali sporočila.

Kontakt: mag. Bojan Škoda, pooblaščeni minister, ekonomski svetovalec

E-mail: bojan.skoda(at)gov.si