Veleposlaništvo RS Washington /Konzularne informacije /Konzularna obvestila /
26.08.2021  

Konzularne ure v New Yorku

Obveščamo vas, da bodo konzularne ure v New Yorku potekale v

četrtek, 7. oktobra in petek, 8. oktobra 2021

na naslovu:
Stalno predstavništvo Republike Slovenije pri Združenih narodih
630 Third Avenue, 20th Floor
New York, N.Y. 10017

V času konzularnih ur lahko uredite vpise stanj (rojstvo otroka, sprememba prebivališča, zaprosila za izpiske iz Slovenije...), podate vlogo za potne listine, zaprosite za drugo konzularno pomoč.

Prosimo, da predlagate termin med 9:30 in 16:30 uro.

Vljudno prosimo, da si ogledate spletne strani veleposlaništva http://washington.embassy.si/ (Konzularne informacije) za informacije o zahtevanih dokumentih za posamezne konzularne storitve.

Ustrezno konzularno takso lahko plačate le z denarnim nakazilom, t.i. Money Order, naslovljenim na »Embassy of Slovenia«. Gotovine, osebnih čekov ali kreditnih kartic ne sprejemamo.

Prosimo, da svoj interes predhodno sporočite ter posredujete priloženi obrazec po elektronski pošti sloembassy.washington(at)gov.si do 27. septembra 2021, da lahko vaše podatke preverimo in vam pravočasno posredujemo morebitne dodatne informacije.

Predhodna najava in osebni dokument sta potrebna za vstop v prostore predstavništva.

Konzularne ure 8.10.2021 ne bodo organizirane v primeru zaostrenih pogojev vstopa v zvezno državo New York zaradi pandemije, npr. v primeru uvedbe ukrepa karantene po prihodu v New York City.

Nošenje mask v prostorih predstavništva je obvezno.