Veleposlaništvo RS Washington /Novice /
18.12.2017  

Veleposlanik Slovenije v ZDA gostil božični opera koncert

V soboto, 16. decembra je veleposlanik Slovenije v ZDA Stanislav Vidovič v prostorih veleposlaništva v Washingtonu gostil božični opera koncert z naslovom "Operatic Holiday Songfest". Dogodek je bil organiziran skupaj z Washington Opera Society. Preko 130 gostov je v praznično obarvanem programu uživalo v izjemnem opernem repertoarju. 

Veleposlanik Vidovič je v uvodu gala večera toplo pozdravil goste in jim predstavil Slovenijo, kot napredno evropsko državo z dinamičnim gospodarstvom in eno najvišje rangiranih turističnih destinacij na svetu. Gostom je bil predstavljen tudi promocijski film, sodelavci veleposlaništva pa so bili občinstvu na voljo za vsa ostala vprašanja in pomoč. Poleg drugih dobrot so bile na pogostitvi tudi kranjske klobase, potica in slovensko vino.

Izvrstni ameriški in mednarodni pevci so predstavili znamenita solistična in zborovska dela opernih mojstrov, kot so Händel, Mozart, Verdi, Delibes in Puccini, in jih pospremili s tradicionalnimi božičnimi pesmimi, med drugim Adeste Fideles in We Wish You A Merry Christmas. Proti koncu so zapeli še Sveto noč v slovenščini in se tako poklonili gostitelju ter pokrovitelju koncerta veleposlaniku Vidoviču.