Veleposlaništvo RS Washington /Novice /
09.11.2010  

Zakonodajni referendum o Zakonu o Radioteleviziji Slovenija (ZRTVS-2)

Zakonodajni referendum o Zakonu o Radioteleviziji Slovenija (ZRTVS-2)

 

Referendum bo potekal 12. decembra 2010. Volišče na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Washingtonu, na naslovu 2410 California Street, NW, Washington, DC 20008, bo odprto med 9.00 in 17.00 uro po lokalnem času.

1) Slovenski državljani, ki imajo prijavljeno stalno prebivališče v tujini (izseljenci - nimajo prijavljenega stalnega prebivališča v Republiki Sloveniji) lahko glasujejo na naslednja načina: 

a) na diplomatsko-konzularnem predstavništvu Republike Slovenije v ZDA, če so vpisani v posebni volilni imenik*. Postopek glasovanja poteka na enak način kot na volišču v Sloveniji  (identifikacija volivca z osebnim dokumentom, podpis volivca, glasovanje z glasovnico). 

* V kolikor nameravate glasovati na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Washingtonu, lahko od ponedeljka do petka, med 9:00 in 12:00 uro, pokličete na telefonski številki konzularnega oddelka veleposlaništva – (202) 386 6613 ali (202) 386 6614 - in preverite ali ste vpisani v volilni imenik ter ali so vaši podatki pravilni. Klice bomo sprejemali do srede, 24.11.2010.

 

b) po pošti, pri čemer pa mora - za razliko od državnih volitev - pri referendumu volivec  zahtevati tako glasovanje pri Državni volilni komisiji.

 

Rok za prijavo za glasovanje po pošti  je 27. november 2010. Velja rok prispetja!  Zapozneli zahtevki se kot prepozno vloženi zavržejo. 

 

Zahtevek dostopen na spletni strani:

http://www.dvk.gov.si/RTV2010/dokumenti/zahtevek_obvestilo_posta_izseljenci.pdf

 

 

Izseljenec, ki bo na dan 12. decembra 2010 v Republiki Sloveniji, se lahko odloči, da bo glasoval na posebnem volišču na sedežu okrajne volilne komisije (upravne enote) – tako imenovana volišča »OMNIA«. Za to volišče morate ta svoj namen sporočiti Državni volilni komisiji ali okrajni volilni komisiji, na območju katere boste glasovali, najpozneje do 9. decembra 2010.

 

Zahtevek dostopen na spletni strani:

http://www.dvk.gov.si/RTV2010/dokumenti/Obrazec_volisce_zunaj_okraja_971.rtf

 

 

2) Slovenski državljani, ki imajo stalno prebivališče v Sloveniji, a začasno živijo v tujini (zdomci) lahko glasujejo:

a) na izbranem diplomatsko-konzularnem predstavništvu Republike Slovenije v ZDA, če o tem pravočasno obvestijo Državno volilno komisijo na zahtevanem obrazcu. Postopek glasovanja poteka na enak način kot na volišču v Sloveniji (identifikacija volivca z osebnim dokumentom, podpis volivca, glasovanje z glasovnico).

b) po pošti, če o tem pravočasno obvestijo Državno volilno komisijo na zahtevanem obrazcu.

 

Rok za prijavo za glasovanje po pošti ali na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Washingtonu je 27. november 2010. Velja rok prispetja! Zapozneli zahtevki se kot prepozno vloženi zavržejo.

Zahtevek dostopen na spletni strani:

http://www.dvk.gov.si/RTV2010/dokumenti/zahtevek_posta_zdomci.doc

 

Vse zahteve pošljite na naslov: Državna volilna komisija, Slovenska cesta 54, 1000 Ljubljana, ali po faksu na številko 011-386-1-433-1269, ali po elektronski pošti (skenirano zaradi podpisa): rvk(at)gov.si

 

Podrobne informacije in zahtevki so dostopni na spletni strani Državne volilne komisije www.dvk.gov.siNa spletni strani si lahko ogledate vsebino zakona, o katerem se odloča na referendumu.