Veleposlaništvo RS Washington /Novice /
14.05.2012  

Opravljanje neplačanega stažiranja na Veleposlaništvu RS v Washingtonu

Veleposlaništvo RS v Washingtonu omogoča opravljanje študentskega stažiranja od 17. septembra 2012 do 4. oktobra 2013 za obdobje do 17 tednov. O odobritvi, začetku nastopa in trajanju stažiranja odloča Veleposlaništvo Republike Slovenije v Washingtonu, po predhodni odobritvi Ministrstva za zunanje zadeve, ki izbrane kandidate na podlagi sprememb Zakona o zunanjih zadevah (ZZZ-1C, Ur. l. RS, št. 108/09) pred nastopom študentske prakse varnostno preveri.

 

Stažisti imajo možnost spoznavanja in sodelovanja pri delu veleposlaništva in sicer:

a)      pomoč diplomatom na oddelkih: političnem; ekonomskem; konzularnem; oddelku za  znanost, tehnologijo, kulturo in javno diplomacijo;

b)      udeležba na sestankih EU, predavanjih "think-tankov", kongresnih zaslišanjih idr;

c)      priprava  in sodelovanje na dogodkih veleposlaništva (javna diplomacija),

d)      druga opravila po navodilu veleposlanika.

 

Stažiranje je neplačano, stažisti pa so upravičeni do nagrade v višini do 200 EUR mesečno. Veleposlaništvo omogoča možnost bivanja v enem od stanovanj za goste, ki se nahajajo v stavbi veleposlaništva.

 

Pogoji:

- status študenta v času opravljanja prakse (najmanj absolvent!),

- interes za diplomacijo, mednarodne odnose, mednarodne ekonomske odnose, mednarodno pravo,

- smisel za delo v teamu, inovativnost, samostojnost, uglajenost, odprtost, pozitivna naravnanost,

- zagotovljeno zdravstveno zavarovanje v času opravljanja prakse,

- aktivno znanje slovenskega in angleškega jezika.

 

Prijava mora vsebovati:

- kratko motivacijsko pismo v angleščini (največ 250 besed)

- kratek življenjepis v slovenščini (največ 1 stran),

- priporočilo profesorja oz. delodajalca v primeru relevantnih delovnih izkušenj v slovenščini ali angleščini (največ 2 priporočili).

 

Zaradi obsežnega števila prijav prosimo za dosledno upoštevanje dolžine in števila dokumentov. Nepopolnih prijav ali prijav s preštevilnimi dokumenti ne bomo upoštevali. Dokumenti naj bodo izključno v word ali pdf obliki. Priporočila lahko profesorji oz. delodajalci pošljejo direktno na e-naslov kontaktne osebe na veleposlaništvu, ge. Maši Šiftar de Arzu.

 

Prijave z naslovom »Prijava za stažiranje na VWA« pošljite na masa.siftar(at)gov.si najkasneje do vključno 18. junija 2012. Kasnejših prijav ne bomo upoštevali. O (ne)izboru vas bomo obvestili do 6. julija 2012.