Veleposlaništvo RS Washington /Novice /
09.06.2010  

EU Open House

V soboto, 8. maja 2010, so veleposlaništva Evropske Unije in EU delegacije v Washingtonu tradicionalno odprla svoja vrata in tako obeležile praznovanje dneva Evrope.

Veleposlaništva 27 držav in EU Delegacija so "EU Open House" organizirale že četrtič zapored, letošnje leto pod sloganom »Green Europe: Good for the Economy and the Environment«. Od desete ure dopoldan do četrte ure popoldan so obiskovalci lahko spoznali raznoliko EU kulturo, umetnost, hrano, šport, znanost etc.

Slovensko veleposlaništvo v Washingtonu je letos  svoj dogodek naslovilo "ECO sLOVEnia". Dr. Janko Božič iz čebelarske zveze Slovenije je obiskovalcem predstavil kranjsko čebelo, proces pridobivanja medu in bližajoči se Svetovni kongres Apimedica & Apiquality, okusili so lahko slovenski med, medenjake in metin čaj z medom. Otroci so se v sklopu praznovanja naziva Unesco Book Capitol, ki ga letošnje leto nosi Ljubljana, poslušali zgodbe o čebelah in pridelavi medu. Michael Benson, predstavnik Slovenske turistične organizacije v ZDA, je obiskovalcem predstavil Slovenijo kot zeleno in neokrnjeno turistično destinacijo. V sodelovanju z Montgomery Colleage so se obiskovalce pomerili v športnimi testi, ki so jih bili veseli tako odrasli kot otroci.