Veleposlaništvo RS Washington /Novice /
25.03.2019  

Modna oblikovalka Maja Štamol na modni reviji "Fashion Night Ignites - Skrivni jezik diplomacije"

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Washingtonu je v soboto 23. marca 2019 skupaj z veleposlaništvoma Češke in Malte organiziralo modno revijo "Fashion Night Ignites - Skrivni jezik diplomacije". Slovenijo je na dogodku zastopala modna oblikovalka Maja Štamol.

Kot glavne organizatorke dogodka so nastopile soproge veleposlanikov, med njimi tudi soproga slovenskega veleposlanika Ljiljana Vidovič.

Organizatorke modne revije so si za cilj zastavile, da z modno revijo povežejo diplomacijo in različne kulture predstavljene skozi oblike modnega izražanja ter da to predstavijo visokim gostom iz ameriške politike, administracije, gospodarstva in družabnega življenja.  

Maja Štamol je odprla modno revijo s svojo najnovejšo kolekcijo, pri čemer je požela posebne pohvale za kreativnost in uporabnost predstavljenih dizajnov. Obiskovalci so se navdušili tudi nad njenimi modnimi dodatki in čevlji narejenimi iz slovenskega lesa in usnja. 

Na modni revijo sta Malto zastopala Charles&Ron, Češko pa brat in sestra Poner. Predstavili sta se tudi oblikovalski hiši Burnett iz New Yorka ter Dur Doux iz Washingtona.

Po modni reviji so lahko udeleženci na sprejemu uživali v ponudbi, ki bi jo lahko dobili samo v Ljubljani, Pragi in Valletti. Veleposlaništvo je udeležencem ponudilo slovensko kulinarično izkušnjo ter vina Kleti Brda-Laureat Wines. Posebno presenečenje pa je bilo Chilli Wine, ki ga je osebno predstavil njegov proizvajalec Matic Vizjak. Gostje so prejeli informacije o Sloveniji in priložnostna darila Medexa.

Dogodek so spremljali in o njemu poročali ključni ameriški mediji iz sveta mode, pa tudi časopisne hiše kot npr. Washington Post. 

 

 

 Fotografije: Jernej Škorja