Veleposlaništvo RS Washington /Novice /
23.06.2010  

Proslava ob Dnevu državnosti

Veleposlaništvo v Washingtonu je 23.6.2010 proslavilo dan državnosti in dan slovenske vojske s sprejemom, ki se ga je udeležilo čez 200 gostov.

Predstavnike ameriške administracije, diplomatsko skupnost, obrambne attacheje, poslovneže, predstavnike medijev in okoliške Slovence sta pozdravila Veleposlanik Roman Kirn in obrambni attache Ladislav Graber s soprogama. V svojem nagovoru je veleposlanik nanizal uspehe Slovenije v zadnjih 19-tih letih in poudaril pomen jezika ter kulture za obstoj slovenstva.

K odličnemu vzdušju je pripomogel častni govorec kongresnik James Oberstar, čigar babica je bila Slovenka. V svojem pozdravu je govoril o ponosu do slovenskih korenin in o doprinosu Slovenije v svetu ter njenem mednarodnem, gospodarskem in športnem uspehu. 

Ob tej priložnosti je veleposlaništvo otvorilo razstavo "21. stoletje" v Ameriki živečega slovenskega umetnika Joseph Vodlana. Večer se je zaključil s pogostitvijo slovenskih jedi pod kuharsko taktirko Jernej Podpečana iz Elizabet Club iz Žalca.