Veleposlaništvo RS Washington /Novice /
30.08.2010  

Strateški Forum Bled

Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije in Center za evropsko prihodnost 29. in 30. avgusta na Bledu organizirata Strateški forum Bled.

Letošnje že 5. srečanje državnikov, politikov, gospodarstvenikov in različnih strokovnjakov, ki se ukvarjajo s strateškimi izzivi prihodnosti, bo naslovilo nekatere največje globalne in regionalne izzive naslednjega desetletja. V preteklih štirih letih se je Strateški forum Bled utrdil kot eno pomembnejših letnih srečanj politikov, gospodarstvenikov in akademikov iz Evrope, jugovzhodne Evrope in širše regije.

Letos bo  Blejski forum bo pod naslovom »Svet v naslednjem desetletju« obravnaval nekaj poglavitnih izzivov desetletja: od energetske prenove do vodne problematike, oživitve gospodarstva in transformacijske moči interneta.

Letošnji forum se bo posvečal tudi regionalnim izzivom Zahodnega Balkana, predvsem njegovemu ponovnemu povezovanju prek gospodarstva, energetike in prometnih povezav ter vprašanju zaupanja regiji in znotraj nje.

Tudi letos bodo gostje foruma pomembni gospodarstveniki, akademiki, načrtovalci politik in odločevalci iz različnih prestolnic, Evropske unije, Združenih narodov, Nata, OECD in OVSE.

 

Več informacij o vsebini in udeležencih letošnjega Strateškega foruma Bled boste našli na spletnem naslovu www.bledstrategicforum.org.