Veleposlaništvo RS Washington /Novice /
27.09.2010  

Strateško-Poslovni Forum "Investing in Green"

V New Yorku bo 24. septembra 2010 v 3 West Club potekal strateško-poslovni forum z naslovom Investing in Green, ki ga organizira Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije v partnerstvu z Gospodarsko zbornico Slovenije in Manhattansko gospodarsko zbornico.

Namen foruma je vzpostaviti kontaktno točko za slovenska in ameriška podjetja ter predstaviti možnosti lokalnemu gospodarstvu za sodelovanje s slovenskimi podjetji. Na forumu bodo sodelovala slovenska in ameriška podjetja ter investitorji s področja razvoja alternativnih energij, energetske učinkovitosti, trajnostnih materialov in okolju prijaznih storitev. Profile do sedaj prijavljenih slovenskih podjetij si lahko ogledate na spletni strani foruma. Na panelih bo tekla beseda o poslovnih priložnostih, ki jih nudi razvoj zelenih tehnologij, predstavniki ameriških investitorjev, mesta in države New York pa bodo predstavili možnosti za pridobivanje »zelenega« financiranja.

Foruma se bosta udeležila tudi predsednik vlade Republike Slovenije Borut Pahor in zunanji minister Republike Slovenije Samuel Žbogar.

Ob robu dogodka bodo organizirani individualni sestanki med podjetji, priložnosti za spoznavanje bodo tudi na sprejemu, ki ga ob zaključku foruma Investing in Green organizira Slovenska turistična organizacija.

Več o forumu Investing in Green si lahko ogledate na www.investing-green.org.