Veleposlaništvo RS Washington /Novice /
29.09.2010  

Pobudo volivcem za razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o spremembi Zakona o sistemu plač v javnem sektorju

Na podlagi Zakona o referendumu in ljudski iniciativi je dr. Janez Posedi na Državni zbor vložil pobudo volivcem za vložitev zahteve za razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o spremembi Zakona o sistemu plač v javnem sektorju.  

Referendumsko vprašanje se glasi: »Ali ste za to, da se uveljavi Zakon o spremembi Zakona o sistemu plač v javnem sektorju – ZSPJS-O, ki ga je sprejel Državni zbor na seji dne 7.9.2010?«.

Predsednik Državnega zbora je določil, da je prvi dan roka za zbiranje podpisov volivcev 23.9.2010, medtem ko je zadnji dan za zbiranje podpisov 27.10.2010. Podporo s podpisom lahko volivec poda samo enkrat. 

Podporo lahko podajo tudi volivci s stalnim in začasnim prebivališčem v tujini in sicer tako, da podpis volivca na  obrazcu podpore potrdi diplomatsko predstavništvo ali konzulat Republike Slovenije v tujini. Volivec izpolni prvi del obrazca in se lastnoročno podpiše pred uradno osebo diplomatskega predstavništva ali konzulata Republike Slovenije v tujini. Uradna oseba preveri volivčevo identiteto z vpogledom v osebni dokument volivca. Volivec izpolnjen in potrjen obrazec podpore sam posreduje pobudniku referenduma, na naslov: dr. Janez Posedi, Gibina 19, 9240 Ljutomer.