Veleposlaništvo RS Washington /Novice /
07.05.2009  

Roman Kirn, novoimenovani slovenski veleposlanik v ZDA

Ljubljana, 7. maja 2009 – Minister za zunanje zadeve Samuel Žbogar je danes predal poverilna pisma Romanu Kirnu, novoimenovanemu veleposlaniku Republike Slovenije v Združenih državah Amerike. Na poslovilnem sprejemu je minister Žbogar dejal, da Roman Kirn odhaja na mesto veleposlanika v Washingtonu kot eden najbolj izkušenih slovenskih diplomatov. V diplomaciji deluje vso svojo poklicno kariero, dobrih 30 let.

Prav zaradi teh bogatih in raznolikih izkušenj je veleposlanik Kirn izjemen poznavalec bilateralnih, multilateralnih in evropskih tem. V luči njegovega novega delovnega mesta je potrebno tudi poudariti dosje transatlantskih odnosov, ki ga je kot vodja Sektorja za Severno in Latinsko Ameriko ter Karibe spremljal v času slovenskega predsedovanja EU.

Od projektov, ki so kot pobuda slovenske diplomacije zaživeli prav zaradi osebnega angažiranja VP Kirna, je potrebno izpostaviti zlasti ITF – Mednarodni sklad za razminiranje in pomoč žrtvam min.

»Veleposlanika Kirna spoštujemo kot preudarnega in strokovno močnega sodelavca. Vedno velja poslušati in upoštevati njegova mnenja in nasvete, predvsem pa je z njim vedno mogoče prijetno in korektno sodelovati,« je poudaril minister Žbogar in mu zaželel veliko sreče pri opravljanju nove funkcije.