Veleposlaništvo RS Washington /Novice /
05.11.2018  

American Wine Society National Conference, Buffalo, 2. in 3. 11. 2018

Slovenski vinarji so se uspešno predstavili na nacionalni konferenci American Wine Society, ki je potekala od 1. - 3. 11. 2018 v Buffalu. V petek zvečer je potekala prireditev Showcase of Wines, na kateri so se na stojnicah predstavili sodelujoči vinarji. Slovenska vina so bila predstavljena na dveh zelo dobro obiskanih stojnicah. Obiskovalce je pozdravil tudi veleposlanik mag. Stanislav Vidovič. 
 
V soboto dopoldne so se slovenski vinarji predstavili na dveh delavnicah z naslovom I Feel Slovenia in My Glass. Slovensko delavnico je vodila ga. Andrejka Gazovič iz zavoda Wino Feel, svoja vina pa so predstavili še predstavniki vinskih kleti Ščurek, Emino, Rebula in JNK Mervič. Zbrane je na prvi delavnici nagovoril tudi veleposlanik mag. Vidovič. Obeh delavnic se je skupno udeležilo skoraj 200 obiskovalcev. 

Slovenski vinarji so svoja vina predstavili tudi na slovesnem kosilu za 600 udeležencev American Wine Society. Veleposlanik mag. Vidovič je v svojem nagovoru poudaril pomen vinogradništva za Slovenijo, ki se želi predstaviti tudi kot gastronomska destinacija.