Veleposlaništvo RS Washington /Novice /
25.10.2012  

Odprtje častnega konzulata v Michiganu

V ponedeljek 22. in torek 23. oktobra je potekalo slovesno odprtje častnega konzulata RS v Michiganu, ki ga vodi nekdanji veleposlanik ZDA v Ljubljani in ugleden poslovnež Yousif B. Ghafari. Sedež častnega konzulata v Dearbornu je v neposredni bližini Detroita, ki velja za središče ameriške avtomobilske industrije.

Program obiska veleposlanika Romana Kirna, ki ga je v sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Slovenije v Washingtonu pripravil častni konzul Ghafari, je bil namenjen krepitvi gospodarskega sodelovanja med državama in promociji Slovenije.

Med drugim je bil veleposlanik Kirn v času obiska častni gost v radijski oddaji odličnega voditelja Paula W. Smitha na detroitskem radiju WJR. Smith je znan gostitelj uglednih osebnosti iz sveta gospodarstva in politike. Obenem je imel veleposlanik Kirn nastop v prestižnem Detroit Economic Club, kjer je nagovoril več kot 150 gospodarstvenikov, javnih osebnosti in študentov. Veleposlanik Kirn se je tekom obiska srečal tudi z guvernerjem Michigana Richard-om Dale Snyder-jem in županom Dearborna  John-om O`Reilly-jem.

V sklopu obiska je veleposlanika Kirna spremljala skupina slovenskih gospodarstvenikov s področja avtomobilske industrije. Poslovneži so se srečali z vidnimi gospodarskimi predstavniki Detroita ter imeli ob obisku bilateralna poslovna srečanja z ameriškimi podjetniki.