Veleposlaništvo RS Washington /Novice /
27.10.2012  

Zbiranje podpisov volivcev za podporo pobudi za vložitev Predloga zakona o štipendiranju

Študentska organizacija Slovenije je na podlagi Zakona o referendumu in ljudski iniciativi, vložila pobudo volivcem za vložitev Predloga zakona o štipendiranju. Predsednik Državnega zbora je določil, da je prvi dan roka za zbiranje podpisov volivcev petek, 26. 10. 2012. Zbiranje podpisov bo potekalo v času od 26. 10. 2012 do 24. 12. 2012.
V navedenem roku bodo lahko volivci podali podporo s podpisom na predpisanem obrazcu samo enkrat.

Za zbiranje podpor je pobudnik določil geslo:

»ZA ZAKON O ŠTIPENDIRANJU«

Osebe, ki med potekom roka za zbiranje podpisov stalno ali začasno prebivajo v tujini, lahko svojo podporo izrazijo tako, da njihov podpis na obrazcu potrdi uradna oseba diplomatsko-konzularnega predstavništva Republike Slovenije v tujini. Volivec izpolni obrazec in se lastnoročno podpiše pred uradno osebo na diplomatsko-konzularnem predstavništvu. Uradna oseba preveri volivčevo identiteto z vpogledom v osebni dokument volivca.
Volivec izpolnjen in potrjen obrazec podpore sam posreduje predlagatelju referenduma na naslov: Študentska organizacija Slovenije, Dunajska cesta 51, 1000 Ljubljana, Slovenija.

V kolikor želite potrditi obrazec podpore na Veleposlaništvu RS v Washingtonu, prosimo, da predhodno pokličete za določitev termina na tel. št. 202 386 6610.

Obrazec podpore je na voljo tukaj.