Veleposlaništvo RS Washington /Novice /
15.11.2012  

Lutkovno gledališče FRU FRU na festivalu Euro Kids Festival

Veleposlaništva držav članic EU in Delegacija EU v Washingtonu so že peto leto zapored organizirale Euro Kids Festival, največji otroški festival v ZDA. V času med 17. oktobrom in 14. novembrom se je na festivalu zvrstilo več kot 200 otroških predstav, filmskih projekcij, plesnih in ustvarjalnih delavnic. Festival se je uradno zaključil z lutkovno predstavo slovenskega lutkovnega gledališča FRU - FRU na odru Kennedy Centra v Washingtonu.

Slovenijo so zastopali člani gledališča FRU - FRU – Irena Rajh Kunaver, Marjan Kunaver in Jur Kunaver. V okviru festivala so nastopili na šestih različnih prizoriščih, med drugim v knjižnici v Georgetownu, v prostorih francoskega veleposlaništva ter v kulturnem centru Artisphere v Arlingtonu v zvezni državi Virginia.

Lutkovno predstavo z naslovom Videk's New Shirt prirejeno po pravljici Frana Levstika Kdo je napravil Vidku srajčico je skupno obiskalo okoli 1000 obiskovalcev, povečini staršev z otroki starimi med 2-8 let. Predstava je bila premierno uprizorjena oktobra 2012, otroci pa se ob poslušanju zgodbe lahko naučijo tudi marsikaj o tkanju, izdelavi tkanin, krojenju in šivanju.