Veleposlaništvo RS Washington /Novice /
20.03.2018  

Nebo in zemlja (Heaven and Earth): likovna razstava Barbare Demšar

Vabimo vas na otvoritev likovne razstave Barbare Demšar z naslovom Nebo in zemlja (Heaven and Earth), ki bo 5. aprila 2018 med 18. in 20. uro v Galeriji Agora (530 W 25th St) v New Yorku.

Mednarodna razstava Nebo in zemlja predstavlja 14 umetnikov, ki se ukvarjajo z raziskovanjem lepote tako v sublimnem, kot tudi v vsakdanjem življenju. Vključuje zelo različne medije in stile, ki presegajo okvire tradicionalnega. Razstava vabi gledalca, da razmisli kako vizija vsakega umetnika zajema svet, v katerem živi in kaj leži onkraj.

Likovni svet Barbare Demšar je zaznamovan z abstraktno zaznamovanimi pokrajinami, prežetimi z optimizmom, otroško igrivostjo, živahnostjo in neobremenjenostjo. Pokrajine, ustvarjene s horizontalnimi pasovi, v katerih prepleta barvo, črtni zapis in kolažno tehniko z najrazličnejšimi papirji, so plod večletnega raziskovanja slikarskih prvin in njihovega izražanja v medsebojnih odnosih. Tako nastajajo subtilni likovni zapisi, v katerih se slikarkina najgloblja čustva, njeno dojemanje realnega sveta, razmišljanja in izražanja zrcalijo skozi likovni jezik. Ustvarjanje kompozicij poteka pretehtano, urejen ritem pa prenaša na celotne slikarske serije. Z izčiščenimi formami je tako izoblikovala svojstveno abstraktno pripoved, ki zrcali harmoničen, svetel in zračen likovni prostor, v katerem prevladuje pozitivna, radostna, sončna energija.  

Razstava bo na ogled do 25. aprila 2018.