Veleposlaništvo RS Washington /Novice /
11.09.2018  

Orkan Florence

Glede na zadnje napovedi bo orkan Florence v petek dosegel obalo Južne in Severe Karoline. Pričakuje se, da bo v naslednjih nekaj dneh prizadel tudi širšo geografsko regijo. Veleposlaništvo RS v Washingtonu opozarja vse slovenske državljane, ki se nahajajo na tem območju, da sledijo navodilom lokalnih oblasti ter spremljajo informacije o orkanu na:  

National Hurricane Center - https://www.nhc.noaa.gov/   

NOAA's National Weather Service - https://www.weather.gov/    

Slovenskim državljanom svetujemo, da se zaradi izrednih razmer nemudoma evakuirajo v skladu z navodili lokalnih organov in umaknejo v notranjost ZDA. V kolikor želite ostati na prizadetem območju, vam svetujemo, da nam posredujete svoje kontaktne podatke na naslednjem obrazcu.  

Informacije o pripravah na izredne razmere zaradi naravnih nesreč so objavljene na: https://www.ready.gov/ in https://community.fema.gov.  

Specifične informacije o nudenju pomoči v posameznih zveznih državah so na voljo na naslednjih povezavah:  

North Carolina - North Carolina Department of Public Safety 

South Carolina - Emergency Management Division 

Virginia - Virginia Department of Emergency Management  

Maryland - Emergency Management Agency  

Ostale uporabne povezave:  

Evacuation Routes in the US
Red Cross Shelters 
Federal Emergency Management Agency (FEMA)   

Upoštevajte tudi, da imajo lahko vaše lokalne skupnosti ali okrožja dodatne varnostne ukrepe, zato vam svetujemo, da se obrnete tudi na lokalne organe. 

V kolikor potrebujete pomoč Veleposlaništva Republike Slovenije v Washingtonu izven delovnega časa, ponoči, med vikendi in prazniki, se lahko obrnete na naslednjo številko: (1) 202 413 4609.