Veleposlaništvo RS Washington /Novice /
26.01.2011  

Sprejem v čast kongresniku Oberstarju

Veleposlanik Roman Kirn je kongresniku Oberstarju izročil priznanje Odbora za zunanjo politiko Državnega zbora z izraženo zahvalo za dolgoletno pomoč in prispevek pri mednarodni uveljaviti Slovenije, krepitvi slovensko-ameriških odnosov ter skrbi za slovensko skupnost v ZDA.

Veleposlanik Kirn s kongresnikom Oberstarjem.

Kongresnik Oberstar je bil v Predstavniški dom ameriškega Kongresa prvič izvoljen leta 1974 ter nato osmo volilno okrožje Minnesote, ki ga naseljujejo tudi številni potomci slovenskih migrantov, v Washingtonu zastopal vse do začetka letošnjega leta. Bil je eden najvplivnejših demokratov v Predstavniškem domu, še zlasti v zadnjih štirih letih, ko je predsedoval Odboru za promet in infrastrukturo. Kongresnik Oberstar je skozi vso politično kariero svoje slovensko poreklo izkazoval z velikim ponosom in predsednik republike dr. Janez Drnovšek mu je leta 2005 podelil državno odlikovanje zlati red za zasluge.

Veleposlanik Kirn s kongresnikom Oberstarjem in senatorko Klobuchar.

Slovesnosti na slovenskem veleposlaništvu v čast kongresniku Oberstarju sta se med drugimi gosti udeležila tudi ameriška senatorka slovenskega rodu Amy Klobuchar in vodja Zvezne agencije za letalstvo (FAA) Randy Babbitt.