Veleposlaništvo RS Washington /Novice /
03.03.2011  

Zakonodajni referendum o Zakonu o malem delu

Volišče na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Washingtonu, na naslovu 2410 California Street, NW, Washington, DC 20008, bo odprto med 9.00 in 17.00 uro po lokalnem času.

 

1) Slovenski državljani, ki imajo prijavljeno stalno prebivališče v tujini (izseljenci - nimajo prijavljenega stalnega prebivališča v Republiki Sloveniji) lahko glasujejo na naslednja načina: 

a) na diplomatsko-konzularnem predstavništvu Republike Slovenije v ZDA, če so vpisani v posebni volilni imenik*. Postopek glasovanja poteka na enak način kot na volišču v Sloveniji  (identifikacija volivca z osebnim dokumentom, podpis volivca, glasovanje z glasovnico). 

* V kolikor nameravate glasovati na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Washingtonu, lahko od ponedeljka do petka, med 9:00 in 12:00 uro, pokličete na telefonski številki konzularnega oddelka veleposlaništva – (202) 386 6613 ali (202) 386 6614 - in preverite ali ste vpisani v volilni imenik ter ali so vaši podatki pravilni. Klice bomo sprejemali do petka, 25. marca 2011.

 

b) po pošti, pri čemer pa mora - za razliko od državnih volitev - pri referendumu volivec  zahtevati tako glasovanje pri Državni volilni komisiji.

Rok za prijavo za glasovanje po pošti  je 26. marec 2011. Velja rok prispetja!  Zapozneli zahtevki se kot prepozno vloženi zavržejo. 

 

Zahtevek za glasovanje po pošti je dostopen na spletni strani:

http://www.dvk.gov.si/MD2011/dokumenti/zahtevek_obvestilo_posta_izseljenci.pdf

 

Izseljenec, ki bo na dan 10. aprila 2011 v Republiki Sloveniji, se lahko odloči, da bo glasoval na posebnem volišču na sedežu okrajne volilne komisije (upravne enote) – tako imenovana volišča »OMNIA«. Za to volišče morate ta svoj namen sporočiti Državni volilni komisiji ali okrajni volilni komisiji, na območju katere boste glasovali, najpozneje do 7. aprila 2011

 

2) Slovenski državljani, ki imajo stalno prebivališče v Sloveniji, a začasno živijo v tujini (zdomci) lahko glasujejo:

a) na izbranem diplomatsko-konzularnem predstavništvu Republike Slovenije v ZDA, če o tem pravočasno obvestijo Državno volilno komisijo na zahtevanem obrazcu. Postopek glasovanja poteka na enak način kot na volišču v Sloveniji (identifikacija volivca z osebnim dokumentom, podpis volivca, glasovanje z glasovnico).

b) po pošti, če o tem pravočasno obvestijo Državno volilno komisijo na zahtevanem obrazcu.

Rok za prijavo za glasovanje po pošti ali na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Washingtonu je Marec 26, 2011. Velja rok prispetja! Zapozneli zahtevki se kot prepozno vloženi zavržejo.

 

Zahtevek dostopen na spletni strani:

http://www.dvk.gov.si/MD2011/dokumenti/zahtevek_posta_zdomci.doc

Vse zahteve pošljite na naslov: Državna volilna komisija, Slovenska cesta 54, 1000 Ljubljana, ali po faksu na številko 011-386-1-433-1269, ali po elektronski pošti (skenirano zaradi podpisa): rvk(at)gov.si

 

Podrobne informacije in zahtevki so dostopni na spletni strani Državne volilne komisije www.dvk.gov.siNa spletni strani si lahko ogledate vsebino zakona, o katerem se odloča na referendumu.