Veleposlaništvo RS Washington /Novice /
05.06.2018  

Soproga veleposlanika Vidoviča obiskala otroško nacionalno bolnico v Washingtonu

Gospa Ljiljana Vidovič je v ponedeljek, 4. junija 2018 obiskala Otroško nacionalno bolnico (Children's National Medical Center) v Washingtonu.

Preko bolnišniške televizije je več kot 300 otrokom gospa Vidovič najprej predstavila svojo družino, vključno z družinskim psom Mikijem. Nato je kar nekaj časa namenila predstavitvi Slovenije, njenih glavnih turističnih in zgodovinskih znamenitosti, sledilo pa je branje ene najbolj priljubljenih slovenskih otroških zgodb Muca copatarica. Gospa Vidovič je otrokom spregovorila tudi o drugih živalih značilnih za Slovenijo, vključno s kranjsko čebelo, svetovno znanim lipicancem in redkim skrivnostnim salamanderjem, ki živi v kraških jamah, bolj znanim pod imenom človeška ribica.

Po branju je sledil obisk na enemu od oddelkov za intenzivno nego, kjer se je ga. Vidovič srečala z malimi pacienti in jim podarila darila ter barvanke. Obiskala je tudi družinsko knjižnico in podarila več knjig s slovenskimi pravljicami ter plišasto Muco copatarico. Poleg omenjenega je ga. Vidovič za njihov vrt ozdravljenja, ki ga je nedavno odprla prva dama ZDA Melania Trump, podarila tudi ptičjo hišico..

Otroška nacionalna bolnica v Washingtonu se uvršča med deset največjih otroških bolnišnic v ZDA. Je neprofitna ustanova, ki vsako leto sprejme več kot 450.000 pacientov.