Veleposlaništvo RS Washington /Novice /
06.06.2018  

Zaključek enoletnega sodelovanja s šolo MacFarland Middle School v okviru Embassy Adoption Program

V torek, 5. junija so osnovnošolci iz MacFarland Middle School na slovenskem veleposlaništvu v Washingtonu predstavili svoje znanje o Sloveniji, ki so se ga naučili v zadnjem letu v okviru projekta "Embassy Adoption Program".

Po pozdravnem nagovoru veleposlanika Vidoviča so učenci osebju veleposlaništva predstavili splošno znanje o Sloveniji in pesmi oz. poezijo, ki so jih napisali v čast Slovenije. Med drugim so predstavili tudi čebelji panj, ki so ga izdelali za obeležitev Svetovnega dneva čebel. Sledilo je častno dviganje slovenske zastave pred zgradbo veleposlaništva. V zaključku so bili učenci postreženi s potico in slovenskim medom, izročene pa so jim bile tudi nagrade v obliki promocijskih daril in čebeljimi tatujčki za otroke.

Veleposlaništvo RS v Washingtonu je v šolskem letu 2017/18 že devetič zapored sodelovalo pri projektu "Embassy Adoption Program", ki že skoraj 50 let poteka pod okriljem Zveze javnih šol v Washingtonu - DC Public Schools ter nevladne organizacije Washington Performing Arts Society. Namen programa je predstaviti države in svetovne kulture manj privilegiranim otrokom javnih šol v Washingtonu.