Veleposlaništvo RS Washington /Novice /
15.05.2019  

Promocija alpske kulinarike in pohodniške poti Juliana v Washingtonu DC

Jože Godec iz Penziona Resje v Bohinju, Uroš Štefelin iz Vile Podvin v Radovljici in Tomaž Sovdat iz Dobre Vile v Bovcu so trije slovenski vrhunski kuharji, ki med 13. in 16. majem 2019 na slovenskem veleposlaništvu v Washingtonu DC s svojimi jedmi predstavljajo pohodniško pot Julijana in lepote ter dobrote Julijskih Alp.

Julijske Alpe bodo jeseni bogatejše za novo, 300 km dolgo krožno pot Juliano, ki bo povezala Posočje s Kranjsko Goro, Radovljico, Bledom in Bohinjem. Pot so si zamislili v Skupnosti Julijske Alpe, skupnost pa združuje deset posoških in gorenjskih občin, njihove turistične zavode in Triglavski narodni park. Pomembno je, da se bodo pohodniki na poti lahko tudi okrepili in odpočili.

Pohodništvo in kulinarika sta dva izredno zanimiva produkta za ameriški trg, zato so se v skupnosti Julijske Alpe odločili za promocijo alpske kulinarike in pohodniške poti Julijana na slovenskem veleposlaništvu v ZDA. V okviru gostovanja so pripravljene predstavitve in pogostitve za turistične agencije, kulinarične novinarje, soproge veleposlanikov, senatorje, kongresnike in člane različnih klubov in združenj. Julijske Alpe predstavljajo s pristnimi okusi trdinke, ocvirkov, dimljene postrvi, tolminskega sira, mohanta, bohinjskega sira, divjih zelišč, jote, tepke in medenih izdelkov.

Pot Juliana