Veleposlaništvo RS Washington /Novice /
09.05.2011  

EU Open House 2011

Slovensko veleposlaništvo v Washingtonu je dan odprtih vrat s pomočjo Mihe Rotta iz Unique Slovenia izkoristilo predvsem za predstavitev turistične ponudbe v Sloveniji. Obiskovalci so si lahko ogledali fotografsko razstavo o Lipicancih Alenke Slavinec in stalno razstavo slovenskega kristala Steklarne Rogaške.

Zanimiv in pester program je vseboval tudi pokušino slovenske tradicionalne hrane in vina. Zahvaljujemo se podjetju Rocky Mountain potica, ki je prispevalo nekaj odličnih slovenskih potic, Ažman Quality Meats, ki je obiskovalce navdušilo z odličnimi kranjskimi klobasami, še posebej pa Tomu in Kathleen Kuker, ki sta donirala vina Pullus iz Ptujske kleti.

Med tem ko so otroci lahko ustvarjali v bralnem kotičku ali se igrali na napihljivem trampolinu, so njihovi starši lahko prisluhnili nagovoru veleposlanika Romana Kirna in se naučili pripraviti jabolčni zavitek, čigar pripravo je demonstrirala Lili Šiftar.

Veliko zanimanja so pritegnili tudi promocijski filmi o Sloveniji, mnogi so se fotografirali z osebjem veleposlaništva v slovenskih narodnih nošah, obiskovalci pa so bili najbolj navdušeni nad možnostjo klepeta s slovenskimi diplomati. 

Letošnje leto je Slovensko veleposlaništvo v Washingtonu obiskalo več kot 2.300 obiskovalcev, kar je največ do slej. Za uspešno izveden dogodek so poskrbeli vsi slovenski diplomati s partnerji, lokalno zaposleni Slovenci in številni prostovoljci.