Veleposlaništvo RS Washington /Novice /
26.03.2014  

Obisk študentov Pravne fakultete Univerze v Ljubljani na veleposlaništvu

V okviru dvotedenske strokovne ekskurzije po ZDA so študentje Pravne fakultete Univerze v Ljubljani, v torek 25. marca 2013, obiskali slovensko veleposlaništvo v Washingtonu. Skupino tridesetih študentov, v spremstvu prof. dr. Franja Štiblarja in prof. dr. Janeza Kranjca, je nagovorila namestnica veleposlanika, ga. Ondina Blokar Drobič, svoje delo na različnih področjih pa so predstavili tudi ostali uslužbenci veleposlaništva. Sledila je daljša razprava na temo slovenske in ameriške zunanje politike ter gospodarskega sodelovanja med državama.

Med svojim obiskom v Washingtonu so študentje obiskali sedež Svetovne banke, kjer so se seznanili z njenim delom in delom Mednarodnega denarnega sklada (IMF), Vrhovno sodišče, ameriški State Department ter Kongres, v katerem jih je nagovoril senator slovenskega rodu iz Iowe, Tom Harkin.

Pred obiskom ameriške prestolnice je skupina v New Yorku obiskala sedež OZN in Stalno predstavništvo Republike Slovenije pri tej organizaciji, kazensko sodišče, prizivno sodišče ter odvetniško pisarno Seward & Kissel. Med drugim so se srečali z ameriškim sodnikom Frankom J. LaBudo, ki jim je predstavil ameriški pravni sistem.