Veleposlaništvo RS Washington /Novice /
15.08.2015  

Koncerti tolkalnega dua Drumartica v Washingtonu ter zveznih državah Tennessee in Maryland

V petek, 14. avgusta, sta na odru Kennedy Centra  v Washingtonu nastopila mlada slovenska tolkalista Simon Klavžar in Jože Bogolin, ki nastopata pod imenom Duo Drumartica. Koncerta se je udeležilo okoli 500 poslušalcev, še več pa jih je koncert spremljalo preko prenosa v živo (posnetek je dostopen na povezavi: http://www.kennedy-center.org/artist/B235001  ). Na dveh marimbah in vibrafonu sta izvedla skladbe sodobnih skladateljev in skladateljev z začetka 20. stoletja.

Glasbenika sta se kljub svoji mladosti dokazala že na mnogih mednarodnih tekmovanjih (tekmovanje IPCL v Luksemburgu, Salieri-Zinetti v Italiji in PENDIM v Bolgariji), leta 2011 pa tudi prejela nagrado občinstva na koncertu v Carnegie Hallu v New Yorku.  Tudi tokrat sta se izkazala ne samo kot izvrstna izvajalca, temveč tudi kot odlična aranžerja, ki sta s svojim energičnim, izvirnim in interaktivnim nastopom navdušila občinstvo, ki ju je ob koncu koncerta tudi nagradilo s stoječimi ovacijami. 

Pred gostovanjem v prestolnici sta Jože Bogolin in Simon  Klavžar izvedla koncert v dvorani Bowie Center for the Performing Arts v mestu Bowie v zvezni državi Maryland. V živo sta nastopila tudi v oddaji The Blue Plate Special  na glasbeni postaji WDVX1, v prostorih Pilot Light in the Old City v Knoxvillu ter v dvorani Lambert Recital Hall v Maryvillu v zvezni državi Tennesee.