Veleposlaništvo RS Washington /Novice /
27.10.2016  

Promocijski večer in dobrodelni dogodek za Dupont Circle Village

V torek, 25.10. 2016 je veleposlaništvo v sodelovanju z lokalno organizacijo Dupont Circle Village pripravilo večer, posvečen predstavitvi slovenskega turizma, kulinarike in vin. Dogodek je bil hkrati namenjen zbiranju prispevkov za širšo sosedsko skupnost, kjer se nahaja veleposlaništvo. Zbrani denar bo namenjen izvedbi različnih programov in projektov pod okriljem organizacije Dupont Village. Ti so usmerjeni predvsem v skrb za starejše prebivalce te mestne četrti.

Prireditve se je udeležilo preko 80 prebivalcev sosesk Dupont Circle in Kalorama. Po uvodnem nagovoru, je sledilo odprtje čipkarske razstave v prostorih veleposlaništva, ki jo je pripravil Mestni muzej Idrija. Zatem sta predstavitev najvidnejših slovenskih krajev in turističnih destinacij izvedla Mattej Valenčič in Matej Knific iz agencije Luxury Slovenia. Sledila je degustacija vin, ki sta jo vodili sommelierka Andreja Košir Gažovič in vinarka Polona Brumec, obe iz Zavoda za vinski turizem VinoFeel.

Gostje so lahko poskusili vina Ptujske kleti (Sauvignon Pullus in Pullus Pinot Noir), vina Sanctum (modri pinot), rizling Joannes, muškat Doppler Ottonel, Doppler 360, Kobal Sauvignon Blanc, sivi pinot Tilia, Bagueri Cabarnet Sauvignon ter peneča vina Vin Koper (Rex Refosko Sparkling, Rex White Sparkling). Dogodek se je zaključil s pokušnjo tradicionalnih slovenskih jedi ter druženjem.