Veleposlaništvo RS Washington /Novice /
03.04.2017  

Vabilo na 4. Investicijsko in razvojno konferenco Slovenia Business BridgeTM

Investicije so za Slovenijo izjemnega pomena, saj prinašajo odličnost, tehnologijo in izkušnje. A mora Slovenija stopiti v korak s tekmicami in investitorje prepričati, da je njeno investicijsko okolje privlačnejše in stabilnejše od sosednjih držav. "Želimo, da Slovenija postane prva izbira investitorjev, ki prihajajo v Evropo," je vodilo AmCham Komisije za spodbujanje investicij.

Hitri razvoj, nove tehnologije in novi poslovni modeli vplivajo na vse industrijske panoge. Uvajajo nove modele investicij in priložnosti, družba pa se jim mora prilagoditi. Ugodno investicijsko okolje ima pozitiven učinek na gospodarstvo in dviguje nivo konkurenčnosti države na svetovnih lestvicah. Zato je letošnja 4. Investicijska in razvojna konferenca Slovenia Business BridgeTM z naslovom "Priložnosti v središču sprememb" v osrčje postavila prav investicijske priložnosti v Sloveniji.

S svojo strateško lego v središču Evrope in dostopom do 500-milijonskega trga, visoko razvito infrastrukturo in visoko izobraženo delovno silo je Slovenija lahko zgled številnim drugim državam. Smo v zgornji četrtini držav po inovacijah in konkurenčnosti okolja za razvoj talentov. V zadnjem letu smo dosegli enega največjih napredkov na področju razvoja informacijske družbe, soočamo se s prelomnim razvojem na področju umetne inteligence.

Slovenijo bi radi postavili na zemljevid kot "zeleno referenčno državi v digitalni Evropi" z odličnimi investicijskimi priložnostmi, prijaznim poslovnim okoljem in visoko kvaliteto življenja. Vprašanje, ki se postavlja, pa je, ali smo zanimivi za tuje investitorje in kako jih sprejemamo? Kako privabiti prave investicije, da bi prispevale h konkurenčnosti slovenskega gospodarstva?

Konferenca Slovenia Business BridgeTM bo torej iskala načine, kako privabiti investicije in Slovenijo poriniti v sam svetovni vrh. "Učinkovit javni sektor je ključni predpogoj za privabljanje investitorjev in gospodarsko rast," je ob tem prepričana Nevenka Črešnar Pergar iz podjetja NP Consulting, ki sopredseduje AmCham Komisiji za spodbujanje investicij. Njen sopredsedujoči, Ervin Pfeifer iz podjetja Avanton, pa je meni, da "ne le ugodno poslovno in življenjsko okolje, ampak bi morale referenčne (digitalne) rešitve postati zgodba o uspehu investiranja v Slovenijo".