Veleposlaništvo RS Washington /Novice /
14.03.2019  

Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek v Houstonu na ministrskem zasedanju za energetsko sodelovanje s Severno Ameriko

Houston, 14. marec 2019: Ministrica za infrastrukturo in podpredsednica vlade Alenka Bratušek se v Houstonu v Teksasu udeležuje Ministrskega zasedanja in investicijskega foruma partnerstva za čezatlantsko energetsko sodelovanje. Ministrskega srečanja se udeležujejo ministri iz 27 držav in predstavniki Evropske komisije. 

Ministrica Bratuškova je imela ob robu ministrskega zasedanja bilateralno srečanje z ameriškim državnim sekretarjem za energetiko Rickom Perryem. Na srečanju sta sogovornika izmenjala poglede na razvoj transatlantskega sodelovanja na energetskem področju. Ministrica Bratuškova je poudarila pomen usklajenega sodelovanja Evropske unije in Združenih držav, ko gre za zagotavljanje energetske varnosti, raznolikosti energetskih virov in hitrejšega uvajanja obnovljivih virov energije. Sekretar Perry je izpostavil pomen energetske varnosti za nacionalno varnost in izrazil prepričanje, da bo ministrsko zasedanje v Houstonu dobra podlaga za soočanje z novimi izzivi na tem področju. Ministrica Bratuškova je sekretarja Perrya povabila, da se udeleži zasedanja Pobude treh morij, ki bo junija v Sloveniji.