Veleposlaništvo RS Washington /Novice /
28.02.2020  

Slovenski obrambni minister podelil medalji ameriškima častnikoma

Washington DC, 26. februar 2020 - Minister za obrambo Republike Slovenije je polkovniku Jamesu Bartholomeesu in podpolkovniku Klaudiusu Robinsonu podelil medalji za mednarodno sodelovanje, II. Razred. Nagradi jima je na veleposlaništvu Slovenije v Washingtonu D.C. predal veleposlanik Stanislav Vidovič.

Polkovnik James Bartholomees, ki je bil poveljnik 173. letalske brigade ameriške vojske z bazo v Vicenzi, Italija, je v času službovanja bil izjemno prizadeven za izvajanje številnih vojaških vaj in usposabljanja in je bistveno prispeval k dvostranskim vojaškim odnosom Slovenske vojske in 173. letalske brigade.

Podpolkovnik Klaudius Robinson je bil med leti 2018 in 2019 ameriški obrambni ataše v Republiki Sloveniji. V času svojega mandata je s svojim proaktivnim in konstruktivnim pristopom ključno prispeval h krepitvi sodelovanja na obrambnem in vojaškem področju.

V zahvalo za nagradi sta ameriška pripadnika poudarila, da je jima je bilo v zadovoljstvo in čast sodelovati s Slovensko vojsko. Pohvalila sta slovenske vojake kot najboljše in, da bi na njih morali biti ponosni.