Veleposlaništvo RS Washington /Novice /
24.03.2021  

Spletni Dan odprtih vrat Institut "Jožef Stefan", 27. marec 2021

V soboto, 27. 3. 2021, bo med 9.00 in 14.00 uro na Institutu “Jožef Stefan” potekal spletni dan odprtih vrat. Namenjen je ogledu in spoznavanju največjega slovenskega raziskovalnega inštituta.  Spletna izvedba Dneva odprtih vrat omogoča, da se v predstavitve in pogovore na temo raziskav domačih in gostujočih znanstvenikov vključite preko interneta iz celega sveta.
 
Za znanstvene navdušence bo dostopnih 29 raziskovalnih odsekov in centrov, zbranih v 10 programov, ki so povezani v 4 tematske sklope:
a) Snov, internet, biotehnologija,
b) Biologija, kemija, fizika,
c) Znanje, sistemi, materiali, okolje in
d) Energija.

V enournih predstavitvah bodo udeleženci spoznali raziskovalno delo ter se pogovorili s predstavniki iz treh odsekov. Obisk je omogočen tudi angleško govorečim udeležencem. Zaradi želje, da se med znanstveniki in obiskovalci v okviru obiska na daljavo razvije pogovor, je udeležba na posameznem programu številčno omejena, zato organizator priporoča, da si za področja, ki vas najbolj zanimajo, obiskovalci rezervirate svoje mesto.
 
Več informacij o programu, prijavah in načinu udeležbe, je dostopnih na spletnih strani www.dov.ijs.si
 
Več o inštitutu "Jožef Stefan": poslanstvo inštituta je v ustvarjanju, širjenju in prenosu znanja na področju naravoslovnih in tehniških znanosti ter znanosti o življenju. Približno 1050 sodelavcev Instituta izvaja vrhunske raziskave in razvoj tehnologij, kot so nanotehnologije, novi materiali, biotehnologije, tehnologije vodenja in proizvodnje, komunikacijske tehnologije, računalniške tehnologije in tehnologije znanja, okoljske tehnologije in reaktorske tehnologije.